skip to Main Content

3 gezondheidsvoordelen van de sauna

3 Gezondheidsvoordelen Van De Sauna

Waarom een sauna goed is

De sauna is de ideale plek om lekker te ontspannen en even helemaal tot rust te komen. Je hoofd leegmaken is sowieso goed voor je. Maar een bezoekje aan de sauna brengt nog veel meer voordelen met zich mee. De sauna is namelijk niet alleen goed voor je mentale gezondheid, maar ook voor je fysieke gezondheid. Om de positieve effecten van de sauna optimaal te kunnen ervaren, moet je regelmatig even een bezoekje brengen. Lees snel verder om te ontdekken van welke 3 voordelen je dan sowieso kunt profiteren.

1. Afvalstoffen worden afgevoerd

In de sauna is het warm. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur en gaan je bloedvaten wijd open staan. Ook ga je extra veel zweten. Hierdoor worden verschillende afvalstoffen en melkzuren afgevoerd. Je helpt het lichaam dus een handje om het van binnenuit op te schonen.

2. Goed voor je huid

De sauna zorgt er niet alleen voor dat je lichaam van binnen schoon wordt door het afvoeren van afvalstoffen. Ook de buitenkant wordt grondig gereinigd. Naast de bloedvaten gaan namelijk ook de poriën van je huid wijder open. In de poriën kunnen talg, vet en vuil zich ophopen. Hierdoor raken de poriën verstopt en kunnen puistjes en ontstekingen ontstaan. In de sauna zweet je al het vuil uit je huid. Hierdoor is je huid schoner en gezonder.

3. Een betere weerstand

Ook is een saunabezoek goed voor je weerstand. Mensen die twee keer per week in een sauna zitten, zijn gemiddeld veel minder vaak verkouden dan mensen die nooit naar de sauna gaan. Dit komt onder andere doordat je het lichaam traint om zich aan te passen aan temperatuurverschillen. Ook zorgt de hitte in de sauna ervoor dat het lichaam extra afweerstoffen aanmaakt. De hogere lichaamstemperatuur wordt namelijk door ons lijf geïnterpreteerd als lichte koorts. Hierdoor maakt het zich alvast klaar om mogelijke ziekteverwekkers te bestrijden. Een sauna laten plaatsen brengt dus heel veel voordelen met zich mee!

Houd ons blog in de gaten voor meer interessante artikelen over gezondheid.

Latest Articles
[wpex_post_cards posts_per_page="3" ignore_sticky_posts="true" exclude_sticky_posts="true" card_style="simple_2" grid_spacing="25"]
Subscribe To Our Newsletter

Don't get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Back To Top