skip to Main Content

Warmte in De Bilt?

Warmte In De Bilt

Zonwering laten plaatsen!

Als het in De Bilt écht warm is, weet u dat het bij u meestal nog veel warmer is en dat het nu wel een keer tijd wordt om zonwering laten plaatsen om de hitte een beetje buiten te houden. Maar voor u dat doet, is het handig om te weten hoe dat nu precies zit met dat weer en eventuele warmte in De Bilt.

Het geheim van warmte in De Bilt

Het komt regelmatig voor dat bij u de mussen van het dak vallen, maar dat er bij de 30 graden nog geen sprake was van een hittegolf. Dat is best vreemd tocht? Dat vonden wij aanvankelijk ook. Maar na navraag bij de weermensen in De Bilt snappen we hoe het werkt. Zoals u wellicht weet, zit het centrale weerstation en meetpunt van Nederland in De Bilt. Ze spreken daarom pas van een hittegolf als het in die plaats ook heel warm is. Dus als het kwik daar hoog genoeg uitslaat, vinden ze het daar ook pas echt warm. Bovendien moet het voor een hittegolf vijf opeenvolgende dagen 25 graden zijn, waarvan drie dagen minimaal 30 graden.

Graadmeter voor het weer in Nederland

De Bilt is dus de graadmeter voor het weer in Nederland. En dat is het al sinds 1897, toen weerinstituut KNMI zich daar vestigde. Ze moesten destijds weg uit de stad Utrecht, omdat het daar door de bebouwing altijd een paar graden warmer was. En dat gaf een vertekend beeld. Feit is wel dat iedereen nu weet dat als men het over De Bilt heeft, dat het al snel over het weer gaat. Omdat het het midden van het land ligt, meet men daar altijd ook de gemiddelde temperatuur.

Wanneer zonwering aanleggen?

Het is dus eigenlijk altijd wel handig om het weer in De Bilt goed in de gaten te houden. Als daar 25 graden gemeten wordt, kunt u er voor uw plaats meestal wel een paar graden bijtellen als u in het zuiden woont. Woont u in het noorden? Dan kunt u er een paar graden aftrekken. Maar wat we wel kunnen vaststellen is dat bij grote warmte in De Bilt zonwering laten plaatsen ergens anders in Nederland geen overbodige luxe is. Sterker nog: het is dan zeer aan te bevelen.

Wilt u meer interessante blogs lezen? Klik dan hier.

Latest Articles
[wpex_post_cards posts_per_page="3" ignore_sticky_posts="true" exclude_sticky_posts="true" card_style="simple_2" grid_spacing="25"]
Subscribe To Our Newsletter

Don't get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Back To Top