skip to Main Content

Waarom zoutlampen onverminderd populair blijven

Zoutlampen Zijn Erg Populair

Dit is waarom

Zoutlampen zijn al jaren populair. Natuurlijk zijn we allemaal dol op het zachte, warme licht dat ze uitstralen, maar dat is niet alles! Een zoutlamp heeft namelijk ook een helende functie en draagt bij aan een betere nachtrust. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat lees in dit blog!

Dit is een zoutlamp

In feite is een zoutlamp gewoon een brok zout met in het midden een gat voor een lamp. Ze zijn er in de kleuren: oranje, zwart en wit. De oranje en de zwarte komen uit de Himalaya. De witte komen uit de Dode Zee. Wanneer het lichtje in de zoutlamp brandt krijgt, deze een warmere kleur en uitstraling. Maar naast een sfeervolle blikvanger draagt een zoutlamp dus ook bij aan een beter welzijn!

Wetenschappelijk bewezen

Het is wetenschappelijk bewezen dat zout de lucht zuivert. Dit komt doordat het zout in staat is om negatieve ionen af te geven wanneer de lamp warm wordt. Deze zuiveren de lucht omdat zij positief geladen deeltjes in de lucht neerslaan. Dit heeft als gevolg dat stof, schimmels, pollen en bacteriën door het zout neerdalen op de grond, waar je ze tijdens je gebruikelijke schoonmaakroutine eenvoudig opzuigt of opdweilt. Daarnaast herstelt de lamp door de afgifte van negatieve ionen de balans in de ruimte. Dit compenseert het overschot aan positieve ionen die worden afgegeven door alle electronica die we tegenwoordig in huis hebben.

Een betere nachtrust

Veel mensen merken in de nabijheid van de zee, dat ze makkelijker kunnen ademen. Dit komt door de zoute zeelucht. Het inademen van geïoniseerde lucht zorgt er namelijk voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Dit stimuleert de werking van je organen en een rustigere ademhaling omdat je hart minder hard hoeft te pompen. Hierdoor zijn zoutlampen niet alleen populair in de huiskamer, maar ook in de slaapkamer. Ook het sfeervolle en rustgevende licht dat een zoutsteen uitstraalt draagt eraan bij dat je ontspannen in slaap valt. Misschien moet je even wennen aan het idee om als volwassene weer een nachtlampje te hebben, maar dit went sneller dan je denkt. Slaap lekker!

Vond je dit een leuk artikel? Laat me weten wat je ervan vond! Tips en schrijfverzoeken zijn altijd welkom!

Latest Articles
[wpex_post_cards posts_per_page="3" ignore_sticky_posts="true" exclude_sticky_posts="true" card_style="simple_2" grid_spacing="25"]
Subscribe To Our Newsletter

Don't get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Back To Top