skip to Main Content

Wat er allemaal kan met HACCP plafondpanelen

HACCP Plafondpanelen

Wat zijn HACCP plafondpanelen?

Werkt u binnen of heeft u een bedrijf waar met voedsel wordt gewerkt? Dan weet u ongetwijfeld hoe belangrijk hygiëne is. Bij het verkeerd bewaren en bewerken van voedingsmiddelen, kunnen ernstige gevolgen optreden. Daarom is er HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points. Via de HACCP methode kan een bedrijf dat voedsel bereidt en of verkoopt beoordelen waar in het productieproces verbeteringen aangebracht kunnen worden. Zo worden eventuele bedreigingen voor de gezondheid zoveel mogelijk vermeden. Eén van de veiligheidsmiddelen die genomen kunnen worden zijn HACCP plafondpanelen.

Waar zijn HACCP plafondpanelen nuttig?

HACCP richtlijnen zijn essentieel voor alle bedrijven die met voeding of medicijnen werken. Elk bedrijf is verplicht om in kaart te brengen waar in het productieproces verbeteringen aangebracht kunnen worden. Denk hierbij aan vishandels, slagers, bakkers en keukens. Op plekken waar voedsel wordt bereidt of bewaard, kunt u dan ook kiezen voor HACCP plafondpanelen. Deze panelen voldoen aan de HACCP-eisen van de Keuringsdienst van Goederen. Daarmee garanderen ze een perfecte voedselveiligheid en voedselhygiëne.

Waarom zijn HACCP plafondpanelen belangrijk

Waar veel met voedsel wordt gewerkt, moet veel worden schoongemaakt. Dat is nu eenmaal een dagelijkse must. Plafondpanelen die vochtbestendig en makkelijk schoon te houden zijn, zijn daarom erg handig. Daar komt bij kijken dat ze goed bestendig moeten zijn tegen chemicaliën en vloeistofdicht zijn.Tot slot wilt u natuurlijk de vorming van schimmels en bacteriën tegengaan waar voedsel wordt verwerkt. HACCP plafondpanelen zijn dé oplossing daarvoor!

HACCP plafondpanelen: beter dan een gewoon plafond

Afhankelijk van het soort plafond, is deze vatbaarder voor schimmels en bacteriën. Ook zijn sommige (oudere) plafonds gemaakt van gevaarlijke stoffen. HACCP plafondpanelen zijn gemakkelijk afneembaar en zijn niet vatbaar voor gevaarlijke schimmels, bacteriën en stoffen.

Wilt u op de hoogte blijven van gezondheid, voeding en verantwoord leven? Houd dan ons blog goed in de gaten.

Latest Articles
[wpex_post_cards posts_per_page="3" ignore_sticky_posts="true" exclude_sticky_posts="true" card_style="simple_2" grid_spacing="25"]
Subscribe To Our Newsletter

Don't get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Back To Top