skip to Main Content

De geschiedenis van de jacuzzi

2 Mensen Genieten Van Hun Jacuzzi

Van genezingsbad naar wereldwijd imperium

De jacuzzi werd in 1900 geïntroduceerd als genezingsbad, maar staat tegenwoordig vooral bekend als luxe wellnessbad, waar je heerlijk in kunt ontspannen op vakantie of na een lange dag werken. Ken Jacuzzi, de zoon van een Italiaans immigrantengezin in Amerika, had een ernstige ziekte. De doktoren voorspelden een beperkte levensverwachting en dus zocht de familie naar een oplossing. En die hebben ze gevonden! De jacuzzi werd ontdekt en is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving.

Jacuzzi Brothers

In 1915 richtte de familie Jacuzzi een bedrijf op voor toepassingen in vliegtuigen en landbouwmachines. Toen Ken Jacuzzi te maken kreeg met artritis als kind, ontwikkelden ze de eerste hydrotherapiepomp die gecombineerd werd met warm water. Dit zou verlichting moeten geven van de symptomen. Ken sterft uiteindelijk op 75-jarige leeftijd na een lang en vruchtbaar leven. Hij werd de inspiratie voor de Jacuzzi®-spa’s en de hele industrie die volgde.

De professionalisering van Jacuzzi

Omdat het zo’n succes bleek te zijn, heeft de familie Jacuzzi in de loop der jaren de hydrotherapiepomp doorontwikkeld. Zo werd deze steeds vaker gebruikt in verschillende baden en ontstond de eerste hottub. De familie Jacuzzi ontdekte dat je van alles kunt doen met bubbels en verwarmingselementen in een bad, en ze gingen door met het ontwikkelen van de baden. In de jaren 70 werden de eerste echte bubbelbaden zoals we die nu kennen geproduceerd en tal van innovaties volgden elkaar op. De jacuzzi is nooit meer in populariteit gedaald!

De nieuwste modellen

Tegenwoordig zijn bubbelbaden en jacuzzi’s er in verschillende uitvoeringen. Hierbij kun je denken aan een hottub met massagejets of therapeutische technieken voor het reinigen van de huid en het hoofd. Wil je meer weten over de ontwikkeling van de jacuzzi of heb je iets toe te voegen? Stuur een bericht via de contactpagina!

Latest Articles
[wpex_post_cards posts_per_page="3" ignore_sticky_posts="true" exclude_sticky_posts="true" card_style="simple_2" grid_spacing="25"]
Subscribe To Our Newsletter

Don't get left out of the loop, make sure you subscribe to our newsletter below so you can be notified of our latest insights, tips, tutorials, sales and more!

Discussion

Back To Top